Zver

Oslavujte mestské vtáky

Vrabci domovní sa ľahko nachádzajú na miestach, kde sú budovy. Spolu s ďalšími druhmi introdukovanými v Amerike, domácim holubom, sa nachádzajú v našich najbežnejších vtákoch. Ich stála prítomnosť mimo našich domovov nás núti ľahko ignorovať ich prítomnosť, je to však znak zmiznutia pôvodných druhov. House Sparrows, ktorý bol schopný žiť tak pripútaný k ľudským bytostiam, ťažil z nášho vlastného úspechu.

distribúcia

Vrabci bývajú živí človekom a jeho stavbami. Nájdete ich v mestách, na predmestiach a na farmách, najmä v blízkosti dobytka. Nie sú distribuované vo veľkých divokých oblastiach, lesoch alebo trávnatých porastoch. V extrémnych prostrediach prežijú vrabce obyčajné iba vtedy, ak žijú v bezprostrednej blízkosti človeka.

kŕmenie

Vrabci domáci jedia väčšinou zrná a semená, krmivo pre hospodárske zvieratá a v mestách odpad. Medzi plodiny, ktoré sa živia, sú kukurica, ovos, pšenica a sója. Živí sa tiež bylinkami, ako je ambrózia, kraba obyčajná a iné buriny a pohánka. Vrabci domáci tiež konzumujú semená kŕmneho vtáka vrátane semien prosa, ciroku a slnečnice. V lete tieto mestské vtáky jedia hmyz a zdieľajú ich so svojimi kurčatami. Lovia hmyz za behu, mlátia na nich, prenasledujú kosačky na trávu alebo navštevujú lucerny za súmraku.

správanie

House Sparrows skok namiesto prechádzky po zemi. Sú to spoločenské vtáky, ktoré jedia vo veľkých kŕdľoch a drobky alebo semená sú v pôde sporné. Často sa vyskytujú v krmivách pre vtáky. Môžete ich tiež vidieť, ako sa kúpajú v kalužiach alebo ako sa zapíjajú prachom na otvorených miestach, prehadzujú svoje perie a striekajú vodu alebo prach. Pretože vrabci žijú vo veľkých skupinách, vyvinuli si mnoho spôsobov, ako prejaviť dominanciu a podriadenosť: Nervové vtáky otriasajú chvostmi a vyvýšené vtáky sa krčia dolu, kladú horizontálne telá, natiahnu hlavy dopredu a natiahnu a zakrivia. krídla, zatiaľ čo držia chvost zastavený. Toto nespokojné správanie sa môže zveličiť zvýšením krídel, štetím peria hrdla a koruny, predĺžením peria chvosta a otvorením zobáka. Muži s najčernejším hrdlom majú tendenciu dominovať iným. Keď sa samci stretnú s dostupnou samicou, nafúknu hruď, ponechajú krídla čiastočne otvorené, potriasajú chvostom a skočia pred samicu, otáčajú sa nabok a niekedy sa sklonia zhora nadol. Ak toto správanie vidia iní muži, môžu letieť uprostred akcie a pripojiť sa k aktu. V kŕdľoch majú samce tendenciu dominovať samkám na jeseň av zime, ale na jar a v lete je to naopak v prospech samíc.

Hniezda ich robia na základe suchej a drsnej vegetácie, ktorú obvykle napchávajú do diery, až kým nie je takmer plná. Po tejto vrstve vtáky používajú jemnejšie materiály, ako sú perie, nite a papier, ktoré používajú na zakrytie interiéru. Niekedy si vrabci stavajú hniezda bok po boku, takže hniezda môžu zdieľať susedné steny. Majú zvyk opakovať svoje hniezda.